Breaking News

Bisnes Internet

How 'clean eating' fad can spark a dangerous spiral into depression and illness

How 'clean eating' fad can spark a dangerous spiral into depression and illness
Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book.

R&D tax relief goes far beyond 'blue sky' research - all types of business can benefit

R&D tax relief goes far beyond 'blue sky' research - all types of business can benefit
Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book.

Ireland's 100 best restaurants - with a 'tsunami' of brilliant new openings

Ireland's 100 best restaurants - with a 'tsunami' of brilliant new openings
Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book.

CB METHOD Telah Bantu Ramai Orang Buat Duit USD Dengan Clickbank ?

CB METHOD Telah Bantu Ramai Orang Buat Duit USD Dengan Clickbank ?
Nak dapat rujukan ilmu dan tip bagaimana untuk buat duit USD dengan Clickbank secara konsisten pada 10 tahun lepas memang sukar berbanding zaman sekarang ini.....

Rugby mourns the death of Australian lock Dan Vickerman, aged just 37

Rugby mourns the death of Australian lock Dan Vickerman, aged just 37
Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book.

Agama

Agama/module

Bisnes

Bisnes Internet/column
adv/https://www.klikjer.com/members/idevaffiliate.php?id=1827_57_1_260|https://2.bp.blogspot.com/-pvM3cTIVTbI/WdFMoJEbUDI/AAAAAAAAFbg/sfyyY3S3FzAthGBN0In2KTwJ9fSB1kAegCLcBGAs/s1600/igkaboom.png

Produk Review

Produk Review/style
adv/https://www.klikjer.com/members/idevaffiliate.php?id=1827_50_1_228|https://1.bp.blogspot.com/-fvDpDRhQt7I/WdFPDgciVhI/AAAAAAAAFbs/OhAy_eLTIrghJxQ7arKHFeCj4EadLo9sgCLcBGAs/s1600/formula-kurus.png

Kesihatan

Kesihatan/style

Perkongsian

Perkongsian/carousel

Video

Video/box

Recent Posts

5 Cara TARIK Pelanggan di Internet

5 Cara TARIK Pelanggan di Internet


"Anda mahu menjadi usahawan internet yang berjaya ?"


Nak jadi usahawan internet yang berjaya ia bukanlah semudah A-B-C. Banyak cabaran dan dugaan yang perlu tempuhi. Jika selama ini anda mempunyai tanggapan di minda anda bahawa menjana pendapatan melalui internet adalah mudah, saya harap anda buang dulu tanggapan tersebut.

Untuk menjadi usahawan internet yang berjaya, kita perlu ada kesabaran dan komitmen yang tinggi. Anda perlu korbankan banyak masa dan duit untuk berjaya terutama apabila anda telah faham apakah itu perniagaan internet dan bagaimana cara untuk tarik pelanggan di internet agar terus datang ke kedai anda.

Perniagaan internet sama juga dengan perniagaan konvensional di luar sana. Perbezaan diantara keduanya hanyalah pada medium yang digunakan. Perniagaan internet boleh dilakukan di mana sahaja kita berada berbanding perniagaan konvensional yang memerlukan kita untuk berada di premis kedai kita.

Dari sudut prospek pasaran... perniagaan internet lebih meluas sehingga berpotensi menarik pelanggan dari luar negara berbanding perniagaan konvensional yang hanya merangkumi pasaran pelanggan setempat ataupun sesebuah kawasan.

Jika anda kini memiliki perniagaan konvensional anda perlu teruskan seperti biasa cuma dari sudut pemasaran anda perlu tahu cara menarik pelanggan melalui medium internet agar tertarik untuk membeli produk dan servis anda.

Sebenarnya banyak kaedah ataupun cara untuk menarik pelanggan di internet dan pada post kali ini saya ingin kongsikan 5 cara tarik pelanggan di internet yang saya sendiri praktikkan.

5 Cara Tarik Pelanggan di Internet

1) Sosial Media

Facebook adalah salah satu platform yang saya gunakan untuk menarik pelanggan. Banyak saluran ataupun channel percuma yang kita boleh gunakan di Facebook untuk menarik pelanggan di internet agar datang ke laman web perniagaan kita. Jika anda belum memiliki web perniagaan anda boleh gunakan laman web percuma ataupun berbayar jika anda mahu. Bergantung kepada bajet anda.

Kalau anda ingin memulakan perniagaan internet menggunakan website percuma dan ia mobile friendly, saya cadangkan anda dapatkan BS2MS (BlogSpot to Minisite) daripada Tuan Boon Lee.

Contoh laman web perniagaan saya yang menggunakan blogspot ada DI SINI!

Facebook Group adalah salah satu channel yang saya gunakan untuk menarik pelanggan. Teknik yang selalu saya gunakan di Facebook Group adalah teknik bertanya. Anda boleh mulakan soalan survey bagi setiap produk dan servis anda di sana.

Contoh soalan survey yang anda boleh cuba adalah seperti berikut...(ini sebagai contoh sahaja)

" Ada sesiapa yang berminat dengan ______________ ( nama produk/jenama) nie ? Produk ni bagus untuk ___________ (satu manfaat produk). Sangat sesuai untuk _____________ (prospek pelanggan). Sila LIKE dan SHARE jika berminat ! "

Anda boleh respon terus melalui komen untuk kongsikan testimoni produk (jika ada), tawaran diskaun, PM mereka yang komen dan sebagainya.

Anda perlu letakkan juga gambar yang menarik. Saya boleh cadangkan anda meletak gambar seseorang yang pegang gambar produk anda sambil tunjukkan 'thumb up' kerana ia akan lebih memberi kesan kepada jualan. Sekiranya anda boleh letakkan gambar anda sendiri yang memegang produk tersebut, maka kepercayaan pelanggan menjadi lebih baik.

Tujuan kita guna cara bertanya di Facebook Group adalah untuk melihat potensi produk serta menilai apakah manfaat produk kita menarik prospek pelanggan yang betul dan tepat. Anda jangan mudah putus asa jika tiada respon LIKE dan SHARE, anda teruskan berkongsi manfaat yang seterusnya untuk sasaran prospek pelanggan yang lain pula.

Pelbagaikan strategi ayat iklan mengikut skrip di atas. Ada boleh olah mengikut kesesuaian anda.


2) Artikel Blog

Inilah teknik yang paling saya gemari sehingga hari ini. Artikel blog adalah salah satu teknik ataupun cara tarik pelanggan di internet yang efektif dari dulu sehingga hari ini.

Secara asasnya blog adalah salah satu platform untuk kita berkongsi informasi mengenai sesuatu perkara. Wujudnya internet adalah kerana mencari MAKLUMAT (saya besarkan huruf ini agar anda faham kenapa internet wujud).

Hampir 100% pengguna internet melayari internet untuk mencari maklumat. Sekiranya kita menggunakan artikel blog untuk berkongsi ilmu yang kita miliki, maka kita berpotensi menarik pelanggan dari golongan pengguna internet tadi. Anda nampak tak potensinya ?

Zaman sekarang sangat penting untuk anda turut sama memiliki blog perniagaan anda sendiri. Saya cadangkan anda gunakan wordpress berbayar ataupun blogger seperti blog ini (percuma) untuk anda belajar menulis artikel blog.

Bagaimana artikel blog boleh menarik pelanggan di internet ?

Sebagai contoh jika seseorang model sambilan sedang mencari maklumat tentang jerawat, dia akan gunakan smartphone dia dan mungkin dia akan menaip kata kunci di enjin carian seperti ini... "cara nak hilangkan jerawat secara pantas". Andai kata anda pernah berkongsi tip cara untuk meghilangkan jerawat di blog anda, mereka akan baca blog anda dan akan melayari apakah tip yang mereka nak.

Dalam masa yang sama, prospek tadi akan 'scroll' dan membaca maklumat dan mereka akan klik pada pautan lain ataupun banner produk anda yang anda telah letakkan di blog anda. Kalau maklumat yang dikongsikan sesuai untuk menyelesaikan masalah mereka, pasti prospek pelanggan tadi berminat untuk mencuba produk anda bagi menyelesaikan masalah mereka.

Apa yang penting adalah anda kongsikan sahaja semua rahsia yang ada dalam produk anda di blog perniagaan anda. Beri mereka pilihan untuk menilai kebaikan produk anda. Jika mereka berpendapat blog anda sangat banyak informasi, akan ada satu 'believe' dalam mereka sendiri dan secara automatik anda berjaya tarik pelanggan di internet untuk peniagaan anda.



3) Pemasaran Video di YouTube

Salah satu cara lain untuk anda menarik pelanggan di internet ialah menggunakan pemasaran video di YouTube. Teknik ni kalau anda melakukan dengan cara yang betul, anda boleh membuat jualan secara autopilot di sana.

Bunyi macam menarik bukan ?

Tak ramai perniaga online yang aktif menggunakan YouTube untuk pasarkan produk mereka. Bagi saya pula, saya suka mengumpul database melalui YouTube dan kalau anda tahu cara untuk menaikkan ranking video melalui di YouTube maka kerja anda lebih senang untuk anda menarik pelanggan di internet.

Jika anda ingin belajar cara menjadikan pemasaran video YouTube untuk menarik pelanggan bagi produk anda, saya syorkan anda dapatkan Pakej Video SEO dari saudara Zyan ini.



Insyaallah anda akan nampak betapa mudahnya untuk menjua di internet jika faham teknik pemasaran video di YouTube ini.

Cuba anda tengok contoh video saya di YouTube ini - DI SINI !

Video ini berada di page pertama YouTube untuk keyword "pemasaran viral". Kemudian anda taip keyword yang sama di Google dan cuba lihat website saya juga berada di page pertama.

Anda boleh tentukan ke mana ingin membawa penonton video anda. Saya cadangkan anda bawa mereka ke landing page atau squeeze page untuk mengumpul database emel lead anda. Ia lebih memberi kesan yang lebih baik kepada jualan produk anda dengan beberapa teknik yang betul seperti mana yang diajar oleh saudara Rahman Basri di Jualan Pro.



4) Viral PDF

Teknik ni mungkin agak jarang peniaga online mencubanya. Walaupun teknik ini hampir sama seperti pemberian ebook percuma di kebanyakan landing page. Bezanya di sini ialah format PDF disebarkan secara open. Sesiapa boleh download dan simpan di dalam PC, Laptop atau Smartphone mereka.

Anda tulis beberapa tip yang sama seperti artikel blog anda. Kongsikan apa jua tip yang berkaitan dengan produk dan servis anda. Berikan jalan penyelesaian kepada mereka secara ringkas tetapi padat.

Cuma pada PDF tu nanti anda masukkan footer ke laman web perniagaan anda di setiap muka surat PDF tu nanti. Kemudian di akhir muka surat anda letakkan gambar anda sambil memegang produk anda sambil menunjukkan 'thumb up' dan senyum kepada pembaca PDF tu nanti.

Macam mana ...OK tak kalau anda guna cara menarik pelanggan di internet guna teknik nombor 4 nie ?




5) Ayat Copywriting Pada Pelanggan Yang Tepat

Cara yang terakhir yang ingin saya kongsikan kepada anda bagaimana cara tarik pelanggan di internet adalah dengan memperbetulkan ayat copywriting pada sasaran prospek yang tepat. Ramai peniaga online membuat ayat iklan dengan cara menembak mengkhinzir buta sahaja.

Ia bergantung kepada nasib. Kalau kena Alhamdulillah, tak kena...apa nak buat.

Mereka tidak kaji dahulu siapakah sasaran pelanggan yang ingin dijual. Spesifikkan siapakah mereka. Lelaki atau perempuan, tua atau muda, berapa peringkat umurnya, tinggal di mana, dan sebagainya.

Kemudian fokus pada penyelesaian satu masalah untuk satu jenis prospek seperti mana saya tekankan pada point yang ke dua bagi cara tarik pelanggan di internet di atas.

Anda mesti hairan kan bagaimana ada peniaga di Facebook boleh dapat LIKE & SHARE yang banyak sedangkan ayat iklannya biasa-biasa sahaja. Saya ada belajar tentang ayat copywriting dari Sifu Bukhari Ramli yang menekankan 'TIADA AYAT POWER' dalam ayat iklan.

Kita cuma perlu beri mesej yang betul, pada pelanggan/prospek yang betul, pada masa yang betul. Itu sahaja.

Saya ingin tekankan lebih bagi cara ke lima ni sebab ramai peniaga yang menulis ayat iklan ikut citarasa sendiri TANPA melihat apa sebenarnya yang pelanggan nak.

Bagi memudahkan kerja anda supaya cara kelima ni tidak memeningkan kepala anda, anda boleh mencuba template Ayat Copywriting 10k bagi mengubah ayat iklan bagi produk dan servis anda. Anda boleh melihat potensinya DI SINI!


Kesimpulan

Perniagaan apa jua sekalipun yang kita ceburi jika tiada aktiviti pemasaran maka akan merugikan perniagaan itu sendiri. Modal telah banyak dikeluarkan namun hasil kurang memberangsangkan. Sebab itulah kita perlu pelajari ilmu bagaimana cara menarik pelanggan di internet dengan teknik yang betul.

Setiap teknik promosi yang dianjurkan oleh pakar pemasaran internet seperti mana Tuan Rahman Basri yang boleh saya jadikan sebagai contoh untuk membantu anda menarik pelanggan di internet. Walaupun banyak lagi cara pokok pangkalnya anda tidak mudah putus asa menajamkan skill pemasaran Jika anda ingin tahu bagaimana Tuan Rahman Basri mendapat 100 pelanggan pertama melalui internet dan berjaya menghasilkan jualan pantas dalam tempoh kurang 7 hari !

Jika anda ingin tahu apakah cara sebenar yang beliau gunakan untuk menarik pelanggan di internet, sila KLIK DI SINI !

Sekian dahulu perkongsian saya buat masa ni. Insyaallah sekiranya masih dipanjangkan usia dan dikurniakan kesihatan yang baik saya akan terus berkongsi lagi.

Jumpa lagi....wasallam.




"Anda mahu menjadi usahawan internet yang berjaya ?"


Nak jadi usahawan internet yang berjaya ia bukanlah semudah A-B-C. Banyak cabaran dan dugaan yang perlu tempuhi. Jika selama ini anda mempunyai tanggapan di minda anda bahawa menjana pendapatan melalui internet adalah mudah, saya harap anda buang dulu tanggapan tersebut.

Untuk menjadi usahawan internet yang berjaya, kita perlu ada kesabaran dan komitmen yang tinggi. Anda perlu korbankan banyak masa dan duit untuk berjaya terutama apabila anda telah faham apakah itu perniagaan internet dan bagaimana cara untuk tarik pelanggan di internet agar terus datang ke kedai anda.

Perniagaan internet sama juga dengan perniagaan konvensional di luar sana. Perbezaan diantara keduanya hanyalah pada medium yang digunakan. Perniagaan internet boleh dilakukan di mana sahaja kita berada berbanding perniagaan konvensional yang memerlukan kita untuk berada di premis kedai kita.

Dari sudut prospek pasaran... perniagaan internet lebih meluas sehingga berpotensi menarik pelanggan dari luar negara berbanding perniagaan konvensional yang hanya merangkumi pasaran pelanggan setempat ataupun sesebuah kawasan.

Jika anda kini memiliki perniagaan konvensional anda perlu teruskan seperti biasa cuma dari sudut pemasaran anda perlu tahu cara menarik pelanggan melalui medium internet agar tertarik untuk membeli produk dan servis anda.

Sebenarnya banyak kaedah ataupun cara untuk menarik pelanggan di internet dan pada post kali ini saya ingin kongsikan 5 cara tarik pelanggan di internet yang saya sendiri praktikkan.

5 Cara Tarik Pelanggan di Internet

1) Sosial Media

Facebook adalah salah satu platform yang saya gunakan untuk menarik pelanggan. Banyak saluran ataupun channel percuma yang kita boleh gunakan di Facebook untuk menarik pelanggan di internet agar datang ke laman web perniagaan kita. Jika anda belum memiliki web perniagaan anda boleh gunakan laman web percuma ataupun berbayar jika anda mahu. Bergantung kepada bajet anda.

Kalau anda ingin memulakan perniagaan internet menggunakan website percuma dan ia mobile friendly, saya cadangkan anda dapatkan BS2MS (BlogSpot to Minisite) daripada Tuan Boon Lee.

Contoh laman web perniagaan saya yang menggunakan blogspot ada DI SINI!

Facebook Group adalah salah satu channel yang saya gunakan untuk menarik pelanggan. Teknik yang selalu saya gunakan di Facebook Group adalah teknik bertanya. Anda boleh mulakan soalan survey bagi setiap produk dan servis anda di sana.

Contoh soalan survey yang anda boleh cuba adalah seperti berikut...(ini sebagai contoh sahaja)

" Ada sesiapa yang berminat dengan ______________ ( nama produk/jenama) nie ? Produk ni bagus untuk ___________ (satu manfaat produk). Sangat sesuai untuk _____________ (prospek pelanggan). Sila LIKE dan SHARE jika berminat ! "

Anda boleh respon terus melalui komen untuk kongsikan testimoni produk (jika ada), tawaran diskaun, PM mereka yang komen dan sebagainya.

Anda perlu letakkan juga gambar yang menarik. Saya boleh cadangkan anda meletak gambar seseorang yang pegang gambar produk anda sambil tunjukkan 'thumb up' kerana ia akan lebih memberi kesan kepada jualan. Sekiranya anda boleh letakkan gambar anda sendiri yang memegang produk tersebut, maka kepercayaan pelanggan menjadi lebih baik.

Tujuan kita guna cara bertanya di Facebook Group adalah untuk melihat potensi produk serta menilai apakah manfaat produk kita menarik prospek pelanggan yang betul dan tepat. Anda jangan mudah putus asa jika tiada respon LIKE dan SHARE, anda teruskan berkongsi manfaat yang seterusnya untuk sasaran prospek pelanggan yang lain pula.

Pelbagaikan strategi ayat iklan mengikut skrip di atas. Ada boleh olah mengikut kesesuaian anda.


2) Artikel Blog

Inilah teknik yang paling saya gemari sehingga hari ini. Artikel blog adalah salah satu teknik ataupun cara tarik pelanggan di internet yang efektif dari dulu sehingga hari ini.

Secara asasnya blog adalah salah satu platform untuk kita berkongsi informasi mengenai sesuatu perkara. Wujudnya internet adalah kerana mencari MAKLUMAT (saya besarkan huruf ini agar anda faham kenapa internet wujud).

Hampir 100% pengguna internet melayari internet untuk mencari maklumat. Sekiranya kita menggunakan artikel blog untuk berkongsi ilmu yang kita miliki, maka kita berpotensi menarik pelanggan dari golongan pengguna internet tadi. Anda nampak tak potensinya ?

Zaman sekarang sangat penting untuk anda turut sama memiliki blog perniagaan anda sendiri. Saya cadangkan anda gunakan wordpress berbayar ataupun blogger seperti blog ini (percuma) untuk anda belajar menulis artikel blog.

Bagaimana artikel blog boleh menarik pelanggan di internet ?

Sebagai contoh jika seseorang model sambilan sedang mencari maklumat tentang jerawat, dia akan gunakan smartphone dia dan mungkin dia akan menaip kata kunci di enjin carian seperti ini... "cara nak hilangkan jerawat secara pantas". Andai kata anda pernah berkongsi tip cara untuk meghilangkan jerawat di blog anda, mereka akan baca blog anda dan akan melayari apakah tip yang mereka nak.

Dalam masa yang sama, prospek tadi akan 'scroll' dan membaca maklumat dan mereka akan klik pada pautan lain ataupun banner produk anda yang anda telah letakkan di blog anda. Kalau maklumat yang dikongsikan sesuai untuk menyelesaikan masalah mereka, pasti prospek pelanggan tadi berminat untuk mencuba produk anda bagi menyelesaikan masalah mereka.

Apa yang penting adalah anda kongsikan sahaja semua rahsia yang ada dalam produk anda di blog perniagaan anda. Beri mereka pilihan untuk menilai kebaikan produk anda. Jika mereka berpendapat blog anda sangat banyak informasi, akan ada satu 'believe' dalam mereka sendiri dan secara automatik anda berjaya tarik pelanggan di internet untuk peniagaan anda.



3) Pemasaran Video di YouTube

Salah satu cara lain untuk anda menarik pelanggan di internet ialah menggunakan pemasaran video di YouTube. Teknik ni kalau anda melakukan dengan cara yang betul, anda boleh membuat jualan secara autopilot di sana.

Bunyi macam menarik bukan ?

Tak ramai perniaga online yang aktif menggunakan YouTube untuk pasarkan produk mereka. Bagi saya pula, saya suka mengumpul database melalui YouTube dan kalau anda tahu cara untuk menaikkan ranking video melalui di YouTube maka kerja anda lebih senang untuk anda menarik pelanggan di internet.

Jika anda ingin belajar cara menjadikan pemasaran video YouTube untuk menarik pelanggan bagi produk anda, saya syorkan anda dapatkan Pakej Video SEO dari saudara Zyan ini.



Insyaallah anda akan nampak betapa mudahnya untuk menjua di internet jika faham teknik pemasaran video di YouTube ini.

Cuba anda tengok contoh video saya di YouTube ini - DI SINI !

Video ini berada di page pertama YouTube untuk keyword "pemasaran viral". Kemudian anda taip keyword yang sama di Google dan cuba lihat website saya juga berada di page pertama.

Anda boleh tentukan ke mana ingin membawa penonton video anda. Saya cadangkan anda bawa mereka ke landing page atau squeeze page untuk mengumpul database emel lead anda. Ia lebih memberi kesan yang lebih baik kepada jualan produk anda dengan beberapa teknik yang betul seperti mana yang diajar oleh saudara Rahman Basri di Jualan Pro.



4) Viral PDF

Teknik ni mungkin agak jarang peniaga online mencubanya. Walaupun teknik ini hampir sama seperti pemberian ebook percuma di kebanyakan landing page. Bezanya di sini ialah format PDF disebarkan secara open. Sesiapa boleh download dan simpan di dalam PC, Laptop atau Smartphone mereka.

Anda tulis beberapa tip yang sama seperti artikel blog anda. Kongsikan apa jua tip yang berkaitan dengan produk dan servis anda. Berikan jalan penyelesaian kepada mereka secara ringkas tetapi padat.

Cuma pada PDF tu nanti anda masukkan footer ke laman web perniagaan anda di setiap muka surat PDF tu nanti. Kemudian di akhir muka surat anda letakkan gambar anda sambil memegang produk anda sambil menunjukkan 'thumb up' dan senyum kepada pembaca PDF tu nanti.

Macam mana ...OK tak kalau anda guna cara menarik pelanggan di internet guna teknik nombor 4 nie ?




5) Ayat Copywriting Pada Pelanggan Yang Tepat

Cara yang terakhir yang ingin saya kongsikan kepada anda bagaimana cara tarik pelanggan di internet adalah dengan memperbetulkan ayat copywriting pada sasaran prospek yang tepat. Ramai peniaga online membuat ayat iklan dengan cara menembak mengkhinzir buta sahaja.

Ia bergantung kepada nasib. Kalau kena Alhamdulillah, tak kena...apa nak buat.

Mereka tidak kaji dahulu siapakah sasaran pelanggan yang ingin dijual. Spesifikkan siapakah mereka. Lelaki atau perempuan, tua atau muda, berapa peringkat umurnya, tinggal di mana, dan sebagainya.

Kemudian fokus pada penyelesaian satu masalah untuk satu jenis prospek seperti mana saya tekankan pada point yang ke dua bagi cara tarik pelanggan di internet di atas.

Anda mesti hairan kan bagaimana ada peniaga di Facebook boleh dapat LIKE & SHARE yang banyak sedangkan ayat iklannya biasa-biasa sahaja. Saya ada belajar tentang ayat copywriting dari Sifu Bukhari Ramli yang menekankan 'TIADA AYAT POWER' dalam ayat iklan.

Kita cuma perlu beri mesej yang betul, pada pelanggan/prospek yang betul, pada masa yang betul. Itu sahaja.

Saya ingin tekankan lebih bagi cara ke lima ni sebab ramai peniaga yang menulis ayat iklan ikut citarasa sendiri TANPA melihat apa sebenarnya yang pelanggan nak.

Bagi memudahkan kerja anda supaya cara kelima ni tidak memeningkan kepala anda, anda boleh mencuba template Ayat Copywriting 10k bagi mengubah ayat iklan bagi produk dan servis anda. Anda boleh melihat potensinya DI SINI!


Kesimpulan

Perniagaan apa jua sekalipun yang kita ceburi jika tiada aktiviti pemasaran maka akan merugikan perniagaan itu sendiri. Modal telah banyak dikeluarkan namun hasil kurang memberangsangkan. Sebab itulah kita perlu pelajari ilmu bagaimana cara menarik pelanggan di internet dengan teknik yang betul.

Setiap teknik promosi yang dianjurkan oleh pakar pemasaran internet seperti mana Tuan Rahman Basri yang boleh saya jadikan sebagai contoh untuk membantu anda menarik pelanggan di internet. Walaupun banyak lagi cara pokok pangkalnya anda tidak mudah putus asa menajamkan skill pemasaran Jika anda ingin tahu bagaimana Tuan Rahman Basri mendapat 100 pelanggan pertama melalui internet dan berjaya menghasilkan jualan pantas dalam tempoh kurang 7 hari !

Jika anda ingin tahu apakah cara sebenar yang beliau gunakan untuk menarik pelanggan di internet, sila KLIK DI SINI !

Sekian dahulu perkongsian saya buat masa ni. Insyaallah sekiranya masih dipanjangkan usia dan dikurniakan kesihatan yang baik saya akan terus berkongsi lagi.

Jumpa lagi....wasallam.



Testimoni CB Method Yang Berjaya Buat Duit USD

Testimoni CB Method Yang Berjaya Buat Duit USD



Sila TEKAN butang PLAY untuk menonton beberapa testimoni pembeli yang berjaya menghasilkan duit USD dari ilmu yang diajar di CB Method.









Sila TEKAN butang PLAY untuk menonton beberapa testimoni pembeli yang berjaya menghasilkan duit USD dari ilmu yang diajar di CB Method.







CB METHOD Telah Bantu Ramai Orang Buat Duit USD Dengan Clickbank

CB METHOD Telah Bantu Ramai Orang Buat Duit USD Dengan Clickbank



Nak dapat rujukan ilmu dan tip bagaimana untuk buat duit USD dengan Clickbank secara konsisten pada 10 tahun lepas memang sukar berbanding zaman sekarang ini.

Saya merasa seronok melihat zaman sekarang ni telah ramai newbie terutamanya boleh buat duit USD walaupun TANPA pergi ke kursus dan seminar di luar sana.

Hanya menggunakan kaedah yang ditunjukkan dalam CB Method sahaja, sesiapa sahaja berpotensi untuk membuat duit USD.

Faktor Ekonomi Mendesak

Jika anda tercabar dengan ekonomi sekarang, anda pasti akan cuba melakukan sesuatu bukan ?

Kalau bukan kerana anda, anda pasti sanggup melakukan apa sahaja untuk keluarga anda. Apa yang penting sumber pendapatan kita halal.

Pelbagai cara kita akan lakukan untuk meningkatkan pendapatan bulanan kita bagi menampung kos sara kehidupan harian kita.

Faktor bebanan hutang yang melambung tinggi menjadi dorongan untuk kita terus menggandakan income kita.

Salah satu cadangan yang boleh saya berikan pada post kali ini adalah buat duit USD dengan Clickbank.

Clickbank BUKAN Bank Duit

Anda pernah dengar tentang Clickbank ? Biar saya terangkan serba sedikit tentang apa tu Clickbank.


Clickbank ini adalah marketplace terBESAR di dunia yang menjual pelbagai produk digital seperti ebook, software, seminar dan sebagainya. Bukan sahaja produk digital, malahan produk fizikal turut dijual sejak akhir-akhir ini.

Pada tahun 1998 adalah tahun penubuhan Clickbank oleh Tim dan Eileen Barber. Ini bermakna Clickbank telah berada selama 19 tahun dalam industri bisnes internet. Satu jangka masa yang agak lama dan ia masih bertahan sehingga hari ini.

Ramai pakar usahawan internet antarabangsa yang telah berjaya menjana pendapatan 6 ~ 7 angka setahun melalui Clickbank.

Andai kata Clickbank tidak mendapat kepercayaan daripada pakar usahawan dah pasti Clickbank telah lama terkubur.

Pembayaran komisen juga telus dan mudah.

Peluang ini sentiasa terbuka istimewa buat anda untuk turut sama buat duit USD dengan Clickbank jika anda komited menambah pendapatan pada zaman kegawatan ekonomi ini. Sekarang adalah masa yang sesuai untuk anda gandakan pendapatan anda menggunakan kaedah yang ada dalam CB METHOD.


Bagaimana CB METHOD Boleh Bantu Anda Buat Duit USD ?


Seperti mana yang telah saya nukilkan ekspresi saya pada perenggan pertama post di atas bahawa saya merasa seronok melihat ramai newbie mampu buat duit USD secara harian dan mingguan setelah praktik ilmu yang ada dalam produk ini di Clickbank.

Inilah peluang yang ingin saya kongsikan kepada anda sekiranya anda ingin turut sama bersama mereka yang berjaya menjana duit USD pertama mereka.

Anda boleh lihat testimoni beberapa pengamal ilmu CB MEHOD DI SINI !

Saya yakin anda boleh buat buat duit USD dengan cara CB METHOD ?

CB METHOD Review

Bagi pandangan saya yang telahpun mendapatkan CB Method dari dua orang pakar jana income USD melalui Clickbank di Malaysia iaitu Tuan Abdul Malek dan Tuan Zyan ini, saya syorkan anda turut sama memilikinya.

Panduan yang ditunjukkan dalam setiap modul adalah SANGAT PADU !

CB Method akan tunjukkan kepada anda langkah demi langkah bagaimana mereka berjaya menghasilkan duit USD dalam linkungan 4 ~ 5 angka sebulan dari dulu sehingga kini. Boleh saya katakan rahsia mereka buat duit USD selama ini telah dibongkar secara khusus buat anda yang serius untuk menjana pendapatan pasif duit USD setiap bulan secara konsisten.

Al maklumlah ketika saya mengarang post ini, nilai USD telah mencecah sebanyak RM3.90 setiap 1USD. Takkan anda tak mahu mengambil kesempatan dengan ilmu yang akal didedahkan.




3 sebab kenapa anda perlu memiliki CB Method ?


1) MUDAH

Rujukan menggunakan 13 siri video sangat memudahkan sesiapa sahaja untuk belajar dan terus praktikkan ilmu yang mereka ajar kepada anda kelak.

Video yang disusun juga memudahkan anda untuk ulang balik apa yang diajar dan cuba buat sampai betul-betul menghasilkan duit USD.

Bagi saya yang baru fokus untuk jana duit di Clickbank sangat mudah untuk saya ikut satu per satu tutorial yang diajar kepada saya.

Video berdurasi secara keseluruhan selama lebih 300 minit akan memberi kepuasan untuk anda bagi mengetahui selok belok buat duit USD dengan Clickbank. Ia pasti berbaloi !


2) PANTAS

Konten adalah raja. Memang betul sebenarnya konten ataupun penulisan artikel sangat penting dalam dunia perniagaan internet. Berkonsepkan ' selesai masalah orang lain ' bertepatan dengan apa yang terdapat dalam CB Method.

Anda tak perlu menulis artikel orang puteh sampai nak pecah kepala memikirkannya.

CB Method akan ajar cara bagaimana mengupah orang puteh sendiri menulis artikel yang power untuk menarik prospek yang betul-betul mempunyai masalah tertentu.

Ia akan tunjukkan kepada anda tempat di mana mereka mengupah penulis artikel yang berkualiti serta menepati kehendak yang telah digariskan dalam CB Method.

Ada beberapa lagi rahsia yang dibongkarkan seperti  Magic Skrip, Artikel Structure, Web Template, Keyword List dan Wordpress Plugin bakal mempercepatkan proses buat duit USD anda.

Lihat sahaja beberapa testimoni-testimoni yang telah mendapatkan CB METHOD yang kini berjumlah lebih 400 lebih pembeli.

Kebanyakan mereka telah menghasilkan income pantas duit USD paling cepat dalam masa 5 hari setelah menggunakan kaedah CB Method.

Sila lihat beberapa testimoni yang saya tunjukkan - DI SINI !


3) MURAH

Bagi saya harga yang diperkenalkan ketika artikel post ini ditulis bernilai RM197 sangat berbaloi untuk anda miliki.

Tiada lagi panduan lengkap dan semurah ini dijual di mana-mana tempat.

Trik dan Trip yang didedahkan sangat memberi nilai kepada pelaburan anda bagi lain-lain tawaran seperti Group Support yang sentiasa aktif serta Free Update teknik baru yang mereka buat dan berjaya hasilkan duit USD akan dikemaskini terus kepada anda.

Anda harus dapatkan segera produk CB Method ini kerana maklumat dari sumber Group Support yang saya dapat, pemilik produk ini akan naikkan harga kelak. Dapatkan segera CB Method ini sekarang sementara harga masih sama. Sila KLIK SINI untuk dapatkan sekarang !

Sekian dulu perkongsian dari saya buat kali ini. Insyaallah, saya akan kemaskini apa lagi cerita terbaru tentang CB Method kelak. Semoga jumpa lagi. Wassalam.


Nak dapat rujukan ilmu dan tip bagaimana untuk buat duit USD dengan Clickbank secara konsisten pada 10 tahun lepas memang sukar berbanding zaman sekarang ini.

Saya merasa seronok melihat zaman sekarang ni telah ramai newbie terutamanya boleh buat duit USD walaupun TANPA pergi ke kursus dan seminar di luar sana.

Hanya menggunakan kaedah yang ditunjukkan dalam CB Method sahaja, sesiapa sahaja berpotensi untuk membuat duit USD.

Faktor Ekonomi Mendesak

Jika anda tercabar dengan ekonomi sekarang, anda pasti akan cuba melakukan sesuatu bukan ?

Kalau bukan kerana anda, anda pasti sanggup melakukan apa sahaja untuk keluarga anda. Apa yang penting sumber pendapatan kita halal.

Pelbagai cara kita akan lakukan untuk meningkatkan pendapatan bulanan kita bagi menampung kos sara kehidupan harian kita.

Faktor bebanan hutang yang melambung tinggi menjadi dorongan untuk kita terus menggandakan income kita.

Salah satu cadangan yang boleh saya berikan pada post kali ini adalah buat duit USD dengan Clickbank.

Clickbank BUKAN Bank Duit

Anda pernah dengar tentang Clickbank ? Biar saya terangkan serba sedikit tentang apa tu Clickbank.


Clickbank ini adalah marketplace terBESAR di dunia yang menjual pelbagai produk digital seperti ebook, software, seminar dan sebagainya. Bukan sahaja produk digital, malahan produk fizikal turut dijual sejak akhir-akhir ini.

Pada tahun 1998 adalah tahun penubuhan Clickbank oleh Tim dan Eileen Barber. Ini bermakna Clickbank telah berada selama 19 tahun dalam industri bisnes internet. Satu jangka masa yang agak lama dan ia masih bertahan sehingga hari ini.

Ramai pakar usahawan internet antarabangsa yang telah berjaya menjana pendapatan 6 ~ 7 angka setahun melalui Clickbank.

Andai kata Clickbank tidak mendapat kepercayaan daripada pakar usahawan dah pasti Clickbank telah lama terkubur.

Pembayaran komisen juga telus dan mudah.

Peluang ini sentiasa terbuka istimewa buat anda untuk turut sama buat duit USD dengan Clickbank jika anda komited menambah pendapatan pada zaman kegawatan ekonomi ini. Sekarang adalah masa yang sesuai untuk anda gandakan pendapatan anda menggunakan kaedah yang ada dalam CB METHOD.


Bagaimana CB METHOD Boleh Bantu Anda Buat Duit USD ?


Seperti mana yang telah saya nukilkan ekspresi saya pada perenggan pertama post di atas bahawa saya merasa seronok melihat ramai newbie mampu buat duit USD secara harian dan mingguan setelah praktik ilmu yang ada dalam produk ini di Clickbank.

Inilah peluang yang ingin saya kongsikan kepada anda sekiranya anda ingin turut sama bersama mereka yang berjaya menjana duit USD pertama mereka.

Anda boleh lihat testimoni beberapa pengamal ilmu CB MEHOD DI SINI !

Saya yakin anda boleh buat buat duit USD dengan cara CB METHOD ?

CB METHOD Review

Bagi pandangan saya yang telahpun mendapatkan CB Method dari dua orang pakar jana income USD melalui Clickbank di Malaysia iaitu Tuan Abdul Malek dan Tuan Zyan ini, saya syorkan anda turut sama memilikinya.

Panduan yang ditunjukkan dalam setiap modul adalah SANGAT PADU !

CB Method akan tunjukkan kepada anda langkah demi langkah bagaimana mereka berjaya menghasilkan duit USD dalam linkungan 4 ~ 5 angka sebulan dari dulu sehingga kini. Boleh saya katakan rahsia mereka buat duit USD selama ini telah dibongkar secara khusus buat anda yang serius untuk menjana pendapatan pasif duit USD setiap bulan secara konsisten.

Al maklumlah ketika saya mengarang post ini, nilai USD telah mencecah sebanyak RM3.90 setiap 1USD. Takkan anda tak mahu mengambil kesempatan dengan ilmu yang akal didedahkan.




3 sebab kenapa anda perlu memiliki CB Method ?


1) MUDAH

Rujukan menggunakan 13 siri video sangat memudahkan sesiapa sahaja untuk belajar dan terus praktikkan ilmu yang mereka ajar kepada anda kelak.

Video yang disusun juga memudahkan anda untuk ulang balik apa yang diajar dan cuba buat sampai betul-betul menghasilkan duit USD.

Bagi saya yang baru fokus untuk jana duit di Clickbank sangat mudah untuk saya ikut satu per satu tutorial yang diajar kepada saya.

Video berdurasi secara keseluruhan selama lebih 300 minit akan memberi kepuasan untuk anda bagi mengetahui selok belok buat duit USD dengan Clickbank. Ia pasti berbaloi !


2) PANTAS

Konten adalah raja. Memang betul sebenarnya konten ataupun penulisan artikel sangat penting dalam dunia perniagaan internet. Berkonsepkan ' selesai masalah orang lain ' bertepatan dengan apa yang terdapat dalam CB Method.

Anda tak perlu menulis artikel orang puteh sampai nak pecah kepala memikirkannya.

CB Method akan ajar cara bagaimana mengupah orang puteh sendiri menulis artikel yang power untuk menarik prospek yang betul-betul mempunyai masalah tertentu.

Ia akan tunjukkan kepada anda tempat di mana mereka mengupah penulis artikel yang berkualiti serta menepati kehendak yang telah digariskan dalam CB Method.

Ada beberapa lagi rahsia yang dibongkarkan seperti  Magic Skrip, Artikel Structure, Web Template, Keyword List dan Wordpress Plugin bakal mempercepatkan proses buat duit USD anda.

Lihat sahaja beberapa testimoni-testimoni yang telah mendapatkan CB METHOD yang kini berjumlah lebih 400 lebih pembeli.

Kebanyakan mereka telah menghasilkan income pantas duit USD paling cepat dalam masa 5 hari setelah menggunakan kaedah CB Method.

Sila lihat beberapa testimoni yang saya tunjukkan - DI SINI !


3) MURAH

Bagi saya harga yang diperkenalkan ketika artikel post ini ditulis bernilai RM197 sangat berbaloi untuk anda miliki.

Tiada lagi panduan lengkap dan semurah ini dijual di mana-mana tempat.

Trik dan Trip yang didedahkan sangat memberi nilai kepada pelaburan anda bagi lain-lain tawaran seperti Group Support yang sentiasa aktif serta Free Update teknik baru yang mereka buat dan berjaya hasilkan duit USD akan dikemaskini terus kepada anda.

Anda harus dapatkan segera produk CB Method ini kerana maklumat dari sumber Group Support yang saya dapat, pemilik produk ini akan naikkan harga kelak. Dapatkan segera CB Method ini sekarang sementara harga masih sama. Sila KLIK SINI untuk dapatkan sekarang !

Sekian dulu perkongsian dari saya buat kali ini. Insyaallah, saya akan kemaskini apa lagi cerita terbaru tentang CB Method kelak. Semoga jumpa lagi. Wassalam.

5 Kualiti Terpenting Sebagai Ejen/Pemasar Affiliate

5 Kualiti Terpenting Sebagai Ejen/Pemasar Affiliate



Kenapa saya dah iklan banyak produk affiliate TAPI satu jualan pun tak masuk ?

Persoalan di atas sering menjadikan ramai ejen/pemasar affiliate berhenti mempromosi produk affiliate walaupun sekarang ni di Malaysia, terdapat banyak peluang untuk anda menjana pendapatan dari program affiliate. Apa yang saya perasan mutakhir kini pemasaran affiliate semakin meriah saban hari. Sebagai peniaga online merangkap ejen/pemasar affiliate turut berpeluang untuk mempromosi pelbagai produk affiliate kepada bakal pelanggan anda.

Cadangan terbaik untuk bisnes yang tidak membebankan serta modal permulaan yang rendah, saya boleh cadangkan anda untuk mulakan bisnes affiliate. Seperti kita semua sedia maklum, zaman  ekonomi yang semakin mencabar duit poket kita sendiri ini telah memberikan satu tekanan untuk kita keluar dari zon selesa dan mula mencari pendapatan sampingan.

Kita tiada banyak pilihan melainkan hanya 2 pilihan ini sahaja.


  1. Jimatkan perbelanjaan
  2. Tambahkan pendapatan

Saya tidak nafikan, ada golongan yang boleh hidup dengan pendapatan yang rendah dengan cara menjimatkan serba serbi perbelanjaan harian.

Tetapi saya juga bersetuju dengan sebilangan orang yang mempunyai semangat juang untuk meningkatkan taraf ekonomi mereka melalui bisnes. Saya berharap anda adalah golongan yang sama seperti saya yang ingin menambahkan pendapatan serta mengubah ekonomi keluarga.

Baiklah...tanpa melengahkan masa anda, saya ingin berbalik kepada fokus saya iaitu bisnes affiliate . 5 Kualiti Terpenting Sebagai Ejen/Pemasar Produk Affiliate adalah seperti berikut.



1) Sanggup Belajar



Bisnes affiliate walaupun hanya menjual produk orang lain tetapi mendalami ilmunya memerlukan minat yang mendalam. Setelah datangnya minat secara automatik kita sanggup belajar.

Seperti mana orang bercinta. Sekali jatuh cinta, sampai bila-bila akan setia bersama. Chewaahhh...

Anda boleh belajar ilmu bisnes affiliate ini dari mereka yang pakar dalam bidang ini. Carilah pakar usahawan yang berpengalaman luas dalam bidang pemasaran affiliate. Di Malaysia sendiri terdapat ramai pakar bisnes affiliate dan salah satu yang boleh saya perkenalkan adalah Tuan Rahman Basri.

Kebanyakan produk keluaran syarikat beliau adalah berkisarkan tentang Bisnes Affiliate. Salah satu produk beliau yang harus anda miliki adalah Affiliate Method. Kalau anda nak tahu bagaimana salah seorang studen beliau menjana 6 angka (RM121,175) dalam masa 2 bulan dengan hanya promosi SATU produk affiliate sahaja, anda boleh klik terus DI SINI !



2) Pelaburan Masa & Usaha


Semestinya pengorbanan masa dan usaha sangat penting untuk anda laburkan. Setiap usaha anda tidak sia-sia jika anda berjaya menguasai ilmu bisnes affiliate. Banyak pengorbanan masa anda harus berikan terutamanya apabila mulanya pra-pelancaran produk baru dari penyedia program affiliate.

Berusaha sebaik mungkin sehingga anda berjaya menjana jualan pertama dalam bisnes affiliate kelak. Saya yakin anda pasti boleh melakukannya.




3) Azam Yang Tinggi


Bisnes Affiliate memerlukan keazaman anda yang tinggi. Anda perlu memperkukuhkan sasaran jualan anda sebelum anda mempromosi produk affiliate. Perancangan yang teliti perlu dilakukan sejak di peringkat awal anda menyertai mana-mana bisnes affiliate lagi.

Apa yang 'aku' mahu ?


Jika kemahuan & impian anda semakin jelas, secara langsung momenton untuk anda mulakan kerja-kerja mempromosi produk affiliate akan mudah terjadi. Saya yakin dan percaya kepada anda yang sedang membaca artikel blog ini adalah pemain affiliate ataupun ejen affiliate.




4) Disiplin Diri


Konsisten dalam aktiviti pemasaran juga adalah penting sebagai Ejen/Pemasar affiliate. Anda perlu disiplin diri anda dalam usaha merealisasikan setiap perancangan yang telah anda lakukan.

Jangan mudah putus asa sekiranya anda masih gagal menjana duit dari bisnes affiliate. Anda perlu cuba dan terus mencuba sehingga anda konsisten menjana komisen dari affiliate.

Sebagai ejen/pemasar affiliate, anda tidak boleh sewenang-wenangnya menipu prospek pelanggan anda dari setiap urusan. Ini kerana jika penipuan berlaku, bukan sahaja memberi implikasi buruk kepada bisnes anda, malah kepada penyedia affiliate ataupun pemilik produk kelak.

Jadi anda perlu jaga disiplin diri dari segenap segi kerana ia merupakan antara kualiti terpenting sebagai ejen/pemasar affiliate yang cemerlang.



5) Yakin Diri


Ejen/Pemasaran Affiliate yang berjaya perlu ada keyakinan diri. Yakin pada diri sendiri, yakin kepada produk, yakin kepada servis yang dilakukan dan yakin kepada pembekal atau penyedia affiliate.

Kita perlu sentiasa bersedia setiap soalan yang bakal ditanya oleh bakal pelanggan. Walaupun sebagai ejen/pemasar affiliate hanya mempromosi link affiliate sahaja, kita tetap perlu bersedia setiap jawapan dari pelanggan dan menjawab dengan penuh yakin.

Sebagai contoh Facebook Live. Berapa ramai peniaga menggunakan video sebagai teknik pemasaran mereka. Jika kita tiada keyakinan untuk berdepan dengan kamera, bagaimana kita ingin menyakinkan pelanggan untuk membeli dengan kita.

Banyak lagi contoh lain seperti rekaan website, penulisan artikel yang meyakinkan prospek pelanggan, cara berurusan jual beli secara offline dan lain-lain lagi.

Bagi membina keyakinan diri, anda perlu banyak melakukan kajian tentang produk, jaminan kepada pelanggan, profil syarikat dan lain-lain berkenaan produk. Sebaik-baiknya anda membeli sendiri produk yang anda ingin promosi agar perkongsian pengalaman hadir dari pandangan peribadi anda sendiri.


KESIMPULAN


Setiap bisnes memerlukan satu identiti yang positif dari segenap sudut. Model bisnes seperti bisnes affiliate walaupun hanya menjual produk orang lain, kelebihannya tetap banyak. Bisnes Affiliate masih memberi kesan jualan yang berganda kepada penyedia affiliate dari usaha promosi yang dilakukan oleh ejen/pemasar affiliate.

5 Kualiti Terpenting sebagai ejen/pemasar affiliate adalah sebagai panduan agar anda menjadi usahawan yang berjaya pada suatu hari kelak.

Sekian dahulu perkongsian saya untuk post kali ini. Semoga dapat bertemu kembali untuk post yang akan datang. Insyaallah.

Sekiranya anda berminat untuk belajar teknik bisnes affiliate yang berjaya, saya cadangkan anda dapatkan panduan dari Affiliate Method.

Sekian. Terima kasih.



Kenapa saya dah iklan banyak produk affiliate TAPI satu jualan pun tak masuk ?

Persoalan di atas sering menjadikan ramai ejen/pemasar affiliate berhenti mempromosi produk affiliate walaupun sekarang ni di Malaysia, terdapat banyak peluang untuk anda menjana pendapatan dari program affiliate. Apa yang saya perasan mutakhir kini pemasaran affiliate semakin meriah saban hari. Sebagai peniaga online merangkap ejen/pemasar affiliate turut berpeluang untuk mempromosi pelbagai produk affiliate kepada bakal pelanggan anda.

Cadangan terbaik untuk bisnes yang tidak membebankan serta modal permulaan yang rendah, saya boleh cadangkan anda untuk mulakan bisnes affiliate. Seperti kita semua sedia maklum, zaman  ekonomi yang semakin mencabar duit poket kita sendiri ini telah memberikan satu tekanan untuk kita keluar dari zon selesa dan mula mencari pendapatan sampingan.

Kita tiada banyak pilihan melainkan hanya 2 pilihan ini sahaja.


  1. Jimatkan perbelanjaan
  2. Tambahkan pendapatan

Saya tidak nafikan, ada golongan yang boleh hidup dengan pendapatan yang rendah dengan cara menjimatkan serba serbi perbelanjaan harian.

Tetapi saya juga bersetuju dengan sebilangan orang yang mempunyai semangat juang untuk meningkatkan taraf ekonomi mereka melalui bisnes. Saya berharap anda adalah golongan yang sama seperti saya yang ingin menambahkan pendapatan serta mengubah ekonomi keluarga.

Baiklah...tanpa melengahkan masa anda, saya ingin berbalik kepada fokus saya iaitu bisnes affiliate . 5 Kualiti Terpenting Sebagai Ejen/Pemasar Produk Affiliate adalah seperti berikut.



1) Sanggup Belajar



Bisnes affiliate walaupun hanya menjual produk orang lain tetapi mendalami ilmunya memerlukan minat yang mendalam. Setelah datangnya minat secara automatik kita sanggup belajar.

Seperti mana orang bercinta. Sekali jatuh cinta, sampai bila-bila akan setia bersama. Chewaahhh...

Anda boleh belajar ilmu bisnes affiliate ini dari mereka yang pakar dalam bidang ini. Carilah pakar usahawan yang berpengalaman luas dalam bidang pemasaran affiliate. Di Malaysia sendiri terdapat ramai pakar bisnes affiliate dan salah satu yang boleh saya perkenalkan adalah Tuan Rahman Basri.

Kebanyakan produk keluaran syarikat beliau adalah berkisarkan tentang Bisnes Affiliate. Salah satu produk beliau yang harus anda miliki adalah Affiliate Method. Kalau anda nak tahu bagaimana salah seorang studen beliau menjana 6 angka (RM121,175) dalam masa 2 bulan dengan hanya promosi SATU produk affiliate sahaja, anda boleh klik terus DI SINI !



2) Pelaburan Masa & Usaha


Semestinya pengorbanan masa dan usaha sangat penting untuk anda laburkan. Setiap usaha anda tidak sia-sia jika anda berjaya menguasai ilmu bisnes affiliate. Banyak pengorbanan masa anda harus berikan terutamanya apabila mulanya pra-pelancaran produk baru dari penyedia program affiliate.

Berusaha sebaik mungkin sehingga anda berjaya menjana jualan pertama dalam bisnes affiliate kelak. Saya yakin anda pasti boleh melakukannya.




3) Azam Yang Tinggi


Bisnes Affiliate memerlukan keazaman anda yang tinggi. Anda perlu memperkukuhkan sasaran jualan anda sebelum anda mempromosi produk affiliate. Perancangan yang teliti perlu dilakukan sejak di peringkat awal anda menyertai mana-mana bisnes affiliate lagi.

Apa yang 'aku' mahu ?


Jika kemahuan & impian anda semakin jelas, secara langsung momenton untuk anda mulakan kerja-kerja mempromosi produk affiliate akan mudah terjadi. Saya yakin dan percaya kepada anda yang sedang membaca artikel blog ini adalah pemain affiliate ataupun ejen affiliate.




4) Disiplin Diri


Konsisten dalam aktiviti pemasaran juga adalah penting sebagai Ejen/Pemasar affiliate. Anda perlu disiplin diri anda dalam usaha merealisasikan setiap perancangan yang telah anda lakukan.

Jangan mudah putus asa sekiranya anda masih gagal menjana duit dari bisnes affiliate. Anda perlu cuba dan terus mencuba sehingga anda konsisten menjana komisen dari affiliate.

Sebagai ejen/pemasar affiliate, anda tidak boleh sewenang-wenangnya menipu prospek pelanggan anda dari setiap urusan. Ini kerana jika penipuan berlaku, bukan sahaja memberi implikasi buruk kepada bisnes anda, malah kepada penyedia affiliate ataupun pemilik produk kelak.

Jadi anda perlu jaga disiplin diri dari segenap segi kerana ia merupakan antara kualiti terpenting sebagai ejen/pemasar affiliate yang cemerlang.



5) Yakin Diri


Ejen/Pemasaran Affiliate yang berjaya perlu ada keyakinan diri. Yakin pada diri sendiri, yakin kepada produk, yakin kepada servis yang dilakukan dan yakin kepada pembekal atau penyedia affiliate.

Kita perlu sentiasa bersedia setiap soalan yang bakal ditanya oleh bakal pelanggan. Walaupun sebagai ejen/pemasar affiliate hanya mempromosi link affiliate sahaja, kita tetap perlu bersedia setiap jawapan dari pelanggan dan menjawab dengan penuh yakin.

Sebagai contoh Facebook Live. Berapa ramai peniaga menggunakan video sebagai teknik pemasaran mereka. Jika kita tiada keyakinan untuk berdepan dengan kamera, bagaimana kita ingin menyakinkan pelanggan untuk membeli dengan kita.

Banyak lagi contoh lain seperti rekaan website, penulisan artikel yang meyakinkan prospek pelanggan, cara berurusan jual beli secara offline dan lain-lain lagi.

Bagi membina keyakinan diri, anda perlu banyak melakukan kajian tentang produk, jaminan kepada pelanggan, profil syarikat dan lain-lain berkenaan produk. Sebaik-baiknya anda membeli sendiri produk yang anda ingin promosi agar perkongsian pengalaman hadir dari pandangan peribadi anda sendiri.


KESIMPULAN


Setiap bisnes memerlukan satu identiti yang positif dari segenap sudut. Model bisnes seperti bisnes affiliate walaupun hanya menjual produk orang lain, kelebihannya tetap banyak. Bisnes Affiliate masih memberi kesan jualan yang berganda kepada penyedia affiliate dari usaha promosi yang dilakukan oleh ejen/pemasar affiliate.

5 Kualiti Terpenting sebagai ejen/pemasar affiliate adalah sebagai panduan agar anda menjadi usahawan yang berjaya pada suatu hari kelak.

Sekian dahulu perkongsian saya untuk post kali ini. Semoga dapat bertemu kembali untuk post yang akan datang. Insyaallah.

Sekiranya anda berminat untuk belajar teknik bisnes affiliate yang berjaya, saya cadangkan anda dapatkan panduan dari Affiliate Method.

Sekian. Terima kasih.

adv/https://www.klikjer.com/members/idevaffiliate.php?id=1827_51_1_230|https://2.bp.blogspot.com/-_e8K6kGWIgc/WdFQzZI1euI/AAAAAAAAFb4/lkp4vQFLzOo2auZQicqBCQ63V5jtt6vfwCLcBGAs/s1600/rahsia-taobao.png
adv/https://www.klikjer.com/members/idevaffiliate.php?id=1827_41_1_178|https://2.bp.blogspot.com/-T2Do-ZxsgJo/WdFVC4TDtDI/AAAAAAAAFcE/ZGVsDT49saoltFc3hR5g7RdVIqCN5svUACLcBGAs/s1600/rahsia-menulis.png
adv/https://www.klikjer.com/members/idevaffiliate.php?id=1827_62_1_282|https://3.bp.blogspot.com/-rLvmbvTL7so/WdFIS_xMgjI/AAAAAAAAFbU/MkbTaxbOzrcH_o-b-KWIA_Iv1Ju7hdXpgCLcBGAs/s1600/fanpage-superstar.png

Random Posts

randomposts

Like Us

fb/https://www.facebook.com/azeriebiz